Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lánc, lánc, Fidesz-lánc
  2013-10-05 08:00:48, szombat
 
  Lánc, lánc, Fidesz-lánc

Bitó László 2013.10.04.04:50



A bajai 32-es választókör dokumentált szavazószállítása és irreálisan magas Fidesz-győzelme mögött sokan szervezett láncszavazást tételeznek fel. A láncszavazás lényege azonban az, hogy feltűnés nélkül bonyolítható le: a megbízó bárhol - férfiaknak a kocsmában, öregasszonyoknak akár a templomban - átadhat egy már beikszelt szavazócédulát azzal, hogy a szegény rászoruló megkapja a fizetségét, amennyiben visszahozza az ő kitöltetlen szavazócéduláját.

Ez nagyon megbízhatóan működhetett pár választáson át, amíg el nem terjedt a hír, hogy érvénytelenítheted a szavazatodat, ha például a szavazófülke magányában behúzol egy extra x-et a szavazócédulára - és ha nem adsz le érvényes szavazatot, talán nem is követsz el börtönnel büntethető választási csalást -, meg aztán bosszút is állhatsz a kiszolgáltatottságodat kihasználókon. El tudom hát képzelni, hogy Orbánék meg sem próbálták alkalmazni ezt a már rég leleplezett csalási technikát. Ez a sunyi módszer különben sem illik a kétharmaddal jussukként kezelt arrogáns hatalomkiterjesztéshez, amelyről a választási jog korlátozása kapcsán korábban már írtam is.

Ezt az arroganciát figyelhettük meg a bajai videón, és ez tette szükségtelenné a macerás láncszavazást: mindenkivel elhitették, hogy ők azt tesznek, amit akarnak, rájuk nem vonatkozik semmilyen törvényes korlátozás. Ezek alapján elképzelhetjük, hogyan mehetett a szervezett szállítás.

Az autó lassít egy kis háznál, majd megáll, és a leengedett ablakon kikiabál egy testes ember, akit arrafelé mindenki csak bossznak hív:

- Hé, kölök, küldd ki az apádat!

A gyerek ijedten beszalad a házba, és pillanatokon belül az apjával tér vissza.

- Te Lajos, hogyhogy még nem mentél szavazni? Talán nem emlékszel, miben maradtunk? - szól rá a bossz. Lajos motyog valamit, mire a bossz az okostelefonjára mutat: - Itt látom az sms-emben, hogy még nem szavaztál. Állj itt két percen belül az asszonnyal, visszajövök értetek. Ne feledjétek a személyiket.

A bossz elhajt, majd hamarosan egy asszonnyal a hátsó ülésen tér vissza. Lajos felesége komaasszonyként üdvözli, és beül melléje. Lajos meg a bossz mellé.

- Hol kapjuk meg a szavazócédulát? - kérdi a ,,jó napot, bossz" után.

- Nem vacakolunk a szokásos lánc-marhasággal, amit a múltkor már megtanultatok. Itt van, nézzétek meg mindhárman jól, hová megy az x, de nem adom oda, és ne hozd ki nekem, amit ott kapsz. Sőt a pénzt már most odaadom az asszonyoknak. A tiedet, Lajos, leírom abból, amivel tartozol. Ha nem oda ikszeltek, ahová kell, tudni fogjuk, mert tudjuk, hányatokat viszünk oda, aztán ha nem kapunk annyi plusz szavazatot, megnézhetitek magatokat...

Mindhárman oda tették az x-et, ahová kellett. Úgy, mint a többi hetven-valahány, akik hasonló instrukcióval a saját lábukon mentek szavazni, vagy akiket talán az eredetileg tervezettnél is nagyobb számban kellett az urnákhoz szállítani, amikor a többi választókörből jelentették a szervezőknek, hogy a vártnál is több Teket Melinda-támogató jelent meg náluk, mert hogy felismerték őket. Ott szúrhatták el, hogy az ötből csak egy választókört szerveztek meg ilyen hatásosan, és így abban az egy körzetben olyan sok embert kellett az urnához vinniük, hogy az felhívta a figyelmet a csalásra - sőt az extra szavazatok egymagukban, videók nélkül is indokolták volna az eset kivizsgálását.

Baja fideszes polgármestere - <i>MTI/Koszticsák Szilárd</i>
Baja fideszes polgármestere - MTI/Koszticsák Szilárd

Nagyon sok lehetséges módja van a választási csalásnak, nemcsak a ,,Pénz volna karika, forduljon ki Marika, Marikának lánca". Hiába fogunk tehát nagyon figyelni a notórius 32-es körben az újraválasztás napján - október 13-án - minden arra járó autóra, biztosra vehetjük: Orbánék szervezett szállítás nélkül is bevethetik az effajta megfélemlítést, vagy éppen új trükköket az évek során jól felszerelt fegyvertárukból, amelyből az új választási törvény szerint január 1-je után már majdnem minden törvényesen lesz alkalmazható. Feltételezhetjük tehát, hogy Baja csak a szervezett szállítás és sms-irányítás próbafutama volt számukra.

Azért, ami Baján történt, akár hálásak is lehetünk, mert felhívta a figyelmet arra, hová jutottak Orbánék a demokrácia leépítésében, és mivel kellene szembenéznünk 2014-ben, miután életbe lépnek a Fidesz magára és csalási technikáira szabott választási szabályai. Baja után nem várhatjuk tétlenül, hogy egy olyan választási rendszerben kelljen szemben állnunk a most már bizonyítottan csaló Fidesszel - és a magát kereszténynek nevező, de a csalást szó nélkül elfogadó szövetségesével -, amelyből kiirtották vagy béklyóba kötötték a demokratikus választás minden alapelvét. Rá kell kényszerítenünk a kormányt - ha kell, a nyugati demokráciák és intézményeik, valamint a szabad világ közvéleményének segítségével -, hogy a ciklusa végére kiírt választást annak a választási rendnek az alapján tartsák meg, amellyel ők kerültek kormányra. És az ő szabályzatuk csak a ciklusuk után lépjen életbe. Mert: ,,Ahol a hatalom szabja meg a saját leválthatóságának szabályait, ott nincsen demokrácia" - és sosem lehet.

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/331091_lanc_lanc_fidesz_lanc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szavazócéduláját, öregasszonyoknak, feltételezhetjük, komaasszonyként, okostelefonjára, fegyvertárukból, közvéleményének, kényszerítenünk, szövetségesével, szavazócédulára, választókörből, elképzelhetjük, szavazócédulát, galamuscsoport, szükségtelenné, megfélemlítést, bizonyítottan, megtanultatok, megnézhetitek, instrukcióval, láncszavazást, kihasználókon, kivizsgálását, polgármestere, újraválasztás, szembenéznünk, kereszténynek, választókört, alkalmazható, szavazatodat, megbízhatóan, szabályzatuk, szavazófülke, segítségével, kétharmaddal, intézményeik, bajai 32-es, láncszavazás lényege, megbízó bárhol, templomban –, szegény rászoruló, szavazófülke magányában, extra x-et, szavazócédulára –, sunyi módszer, kétharmaddal jussukként, arroganciát figyelhettük, bajai videón, macerás láncszavazást, szervezett szállítás, autó lassít, leengedett ablakon, Bitó László, Teket Melinda-támogató, Koszticsák Szilárd<, Koszticsák Szilárd,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png fotel  Rátalálsz  Kellemes délutánt kívánok  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Lóhere  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png telefon  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Tanuld meg ezt a versemet  Fekete-erdő desszert  Szívem  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete-erdő desszert  A jó emberek mindig szépek mar...  Tanuld meg ezt a versemet  Szívem  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png kislány  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Garai Gábor - Takarítás  Png ház  Fekete István - Akác  Zilahy Lajos gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png virág  Gonosz démon-álarc  Fekete-erdő desszert  Garai Gábor - Takarítás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png kislány  Elköszönt  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Szívem  Nem méltó hozzád  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  képre írva  Idő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fekete-erdő desszert  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Png telefon  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Popper Péter szavai  Radikális szeretet  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
bajai 32-es, láncszavazás lényege, megbízó bárhol, templomban &#8211, szegény rászoruló, szavazófülke magányában, extra x-et, szavazócédulára &#8211, sunyi módszer, kétharmaddal jussukként, arroganciát figyelhettük, bajai videón, macerás láncszavazást, szervezett szállítás, autó lassít, leengedett ablakon, testes ember, gyerek ijedten, okostelefonjára mutat, bossz elhajt, hátsó ülésen, bossz mellé, szokásos lánc-marhasággal, többi hetven-valahány, saját lábukon, eredetileg tervezettnél, urnákhoz szállítani, többi választókörből, ötből csak, választókört szerveztek, urnához vinniük, csalásra &#8211, extra szavazatok, eset kivizsgálását, választási csalásnak, notórius 32-es, újraválasztás napján, effajta megfélemlítést, évek során, figyelmet arra, demokrácia leépítésében, olyan választási, magát kereszténynek, demokratikus választás, kormányt &#8211, nyugati demokráciák, szabad világ, ciklusa végére, választási rendnek, alapján tartsák, ciklusuk után, hatalom szabja, saját leválthatóságának, szavazócéduláját, öregasszonyoknak, feltételezhetjük, komaasszonyként, okostelefonjára, fegyvertárukból, közvéleményének, kényszerítenünk, szövetségesével, szavazócédulára, választókörből, elképzelhetjük, szavazócédulát, galamuscsoport, szükségtelenné, megfélemlítést, bizonyítottan, megtanultatok, megnézhetitek, instrukcióval, láncszavazást, kihasználókon, kivizsgálását, polgármestere, újraválasztás, szembenéznünk, kereszténynek, választókört, alkalmazható, szavazatodat, megbízhatóan, szabályzatuk, szavazófülke, segítségével, kétharmaddal, intézményeik, tervezettnél, szervezőknek, bonyolítható, láncszavazás, leépítésében, pillanatokon, figyelhettük, asszonyoknak, demokratikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.